Image thumbnail

O nama

Stotinjak metara od hrvatsko-slovenske granice nalazi se naselje Banfi i na njegovom kraju smjestila se Vinarija obitelji Borisa i Danice Novak. Iz dvorišta i okolnih vinograda s jedne strane pogled puca na štrigovsko vinogorje, dok s druge strane pogled obuhvaća čitavo slovensko Prekmurje. Moderno je to, prostrano i lijepo vinsko imanje.

Godine 2008. sagradili smo novu vinsku kuću sa suvremeno opremljenim vinskim podrumom uređenim u tradicionalnom, rustikalnom stilu međimurskog kraja gdje se stvaraju i dozrijevaju vrhunska vina koja su prepoznali ljubitelji vina, ali i enolozi koji su vinima dodijelili niz priznanja. Iskorišten je i prostor starinskog podruma gdje vina poprimaju izvorni međimurski okus.

Na obiteljskom gospodarstvu naše vinarije nalazi se i kušaonica s pedesetak sjedećih mjesta gdje ćete osjetiti i doživiti spoj netaknute prirode, autohtonog ambijenta te domaću atmosferu s gastronomskom ponudom.

Domaćin Boris, vrsni sommelier, prije svega će se potruditi da Vam kroz stručnu degustaciju približi svoja vina, a supruga Danica da ne odete bez iskustva domaćih međimurskih gastronomskih delicija.

Ozbiljnost i marljivi rad te neizmjerna ljubav prema vinogradu razlog su zbog čega naše gospodarstvo iz godine u godinu sve više raste. Sva pozitivna, ali i ona negativna te iskustva drugih zajedno koristimo za unaprjeđenje dobro postavljenih temelja te povećanje kvalitete naših vina.